De Provinciale Brug in Bedum

bedum
Ja Ans, je zult je ogen wel niet geloven, maar je ziet het goed! Een droom is in vervulling gegaan. Na vijf jaar hadden we afgelopen week weer eens een dagje vrij. Kees en ik hadden dus de tijd om deze spetterende attractie te bezoeken. Onze oudste zoon, Karel, beloofde een dagje op de boerderij te passen, dus wij konden ons geluk niet op!

De dag dat we de Provinciale Brug in Bedum in het echt gingen zien, was eindelijk daar! Van de gedachte alleen al kon Kees drie nachten niet slapen, en ook bij mij gierden de zenuwen werkelijk waar door het lijf. De meest prangende vraag was natuurlijk: zou de Provinciale Brug in Bedum er daadwerkelijk net zo fantastisch uitzien als op de overbekende foto’s?

Maar ook andere vragen spookten voortdurend door ons hoofd. Zo vroegen wij ons af of de brug daadwerkelijk zo fantastisch beschilderd was als het er op de foto’s uitziet. Ook waren we natuurlijk meer dan benieuwd naar het van horen zeggen ronduit spectaculaire ophaalmechanisme waarmee de brug bediend zou kunnen worden!

Eigenlijk maakte eenzelfde soort spanning zich van ons meester als vijf jaar geleden, toen wij op een onvergetelijke dag de sensationele Grebbeberg mochten bezoeken. En net als dit oogverblindende, schitterende wondertje der natuur stelde ook de Provinciale Brug in Bedum ons geen moment teleur. Het was waarlijk dolletjes.

Wat een adembenemende overwinning van de mens op de natuur! Wat een ophaalmechanisme! Helaas was er geen boot te bekennen, zodat de brugwachter de brug niet op hoefde te halen, maar na het zien van dit vernuftige bouwwerk twijfelen wij er geen seconde aan dat de brug moeiteloos omhoog en weer naar beneden zou kunnen.

Kortom Ans, het was een heerlijke eendaagse vakantie. We verheugen ons nu al op de volgende.