Hartelijke groeten uit Split

Split

Daag Ans,

Hier even een ansicht vanaf ons vakantieadres. We vertoeven in Split, een schitterende stad in Joegoslavië. Het is waarlijk schitterend, zoals je kunt zien aan de mooie blauwe zee. Het lijkt hier potdorie wel een paradijs! Er zijn hier bijvoorbeeld echte palmbomen en jullie begrijpen dat dit door ons als zeer indrukwekkend wordt vervaren. In sommige van deze juweeltjes der natuur bevinden zich zelfs kokosnoten! De aanwezigheid van deze schitterende vegetatie zal overigens niet in de laatste plaats met de héérlijk aangename temperaturen te maken hebben.  

En dan die ontzettend rijke cultuur! Ja, maarschalk Tito heeft het hier goed voor elkaar. De mensen zijn hier zo oprecht vriendelijk en dienstbaar. Er wordt hier zeer efficiënt met oproerkraaiers en andere belhamels omgesprongen.  Zo zagen we van de week een ongeschoren, niet al te welriekende jongeman een ons onbekende vlag hijsen. Toen de ordediensten hier lucht van kregen, werd er ogenblikkelijk gehandeld. De vieze jongeman werd terstond door vijf agenten getuchtigd met de wapenstok. Wat een verademing, van deze daadkracht zouden ze in Nederland nog wat kunnen leren, is het niet, Ans?

Gisteren liepen we ’s avonds door een van de vele karakteristieke straatjes toen er ineens iets heel merkwaardigs gebeurde. Harry zag hem als eerste. Er liep voor ons plotsklaps een man met een grote bontmuts op en een sikkel in zijn hand. Er zaten allerlei obscure rode geborduurde stiksels aan zijn pak. Of je het wil geloven of niet Ans, maar voor ons liep een echte Rus. Wij waren eerst bevreesd, vanwege de oorlog met de Russen. Maar de fles sterk in zijn hand verraadde geen kwade bedoelingen, dus vroegen wij of we met de man, die Boris bleek te heten, op de foto mochten. Kun je het geloven! Wij, gewone mensen uit Harskamp, staan op de foto met een echte Rus! We hopen nog meer avonturen te beleven en uiteindelijk weer veilig terug te keren in het gezellige Holland!

Doe thuis de groeten!