Mannen onder elkaar

‘Hee Michael! Was het uitgaan gisteren nog leuk?’ ‘Hee Vincent, ja, het was een top avond. Waar was jij man? Je hebt wat gemist, kan ik je vertellen. Er liepen zo ontzettend veel leuke vrouwen rond! En ik was in topvorm, ik had sjans bij het leven. Het was fantastisch.’ ‘Ja, jammer dat ik er niet bij was. Ik moest vroeg op, omdat ik naar mijn schoonouders moest. Helaas. Maar, sjans bij het leven zeg je, vertel!’

‘Ja, ik weet niet wat het was. Het was in ieder geval best lastig om mijn vriendin trouw te blijven, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik denk dat het kwam door mijn outfit. Ik wil er niet over opscheppen, maar vrouwen vinden me toch altijd interessant als ik zo’n strak shirt aan heb.’

‘Jij bent ook altijd al een vrouwenmagneet geweest, he?’ ‘Ach, dat valt best mee. Maar gisteren moest ik de ene na de andere afwijzen. Niet te doen. Maar ja, kijken mag altijd he?’ ‘Ha! Een ouwe snoeperd, dat ben je.’ ‘Tja, zolang het vrouwtje er maar niet achter komt. Man, wat zou die jaloers worden!  Af en toe balanceer ik toch ook wel op het randje. Maar ja, dat krijg je ervan als je de mooie vrouwen bij je weg moet slaan. Haha. Maar jij ook Vincent, mondje dicht.’

‘Komt goed Michael, je kent me toch. Waren er verder nog veel mensen die ik ook ken, trouwens?’ ‘Nee, ik heb heel weinig bekenden gezien! Maar dat is misschien maar beter ook, ha. Anders ga je je toch een beetje inhouden, he? Dan voel je je zo bekeken.’

‘Ja, precies. Weet je wat wel gek is, Michael? Ik sprak toevallig Marian net en zij had jou nog gezien gisterenavond. Ze zei dat  je met je vriendin was en dat je heel weinig aandacht van haar kreeg. Ze had een beetje medelijden met je, zei ze, omdat jouw vriendin continu met andere mannen aan het praten was, terwijl jij de hele tijd een beetje bozig alleen in een hoekje stond.’ ‘Ha, Margriet! Ik wist niet dat jij haar ook kende. Die heb ik helemaal niet gezien gisteren. Zei ze dat? Tja, zij trekt altijd snel conclusies he?  Wat ik me trouwens ineens afvraag, Vincent, wat vind jij nou van die hele Zwarte Pietendiscussie?’