Solliciteren kun je leren

Geachte meneer/mevrouw,

Bij deze wil ik graag mijn bijzondere interesse voor elke mogelijke functie binnen uw bedrijf kenbaar maken. Naar mijn mening zou ik me als medewerker van uw bedrijf verder kunnen ontplooien als persoon en is ook uw bedrijf enorm in het voordeel wanneer u mij aanneemt. Een win-win situatie dus. In deze brief zal ik u uitleggen hoe dat komt.

Als echte teamplayer die ook immens goed zelfstandig kan werken ben ik ontzettend gemotiveerd om in het bedrijfsleven aan de weg te timmeren. Ik ben snel van begrip en kan zodoende precies uitvoeren wat u van mij verwacht. Daar komt nog bij dat ik op precies de juiste momenten ook ontzettend veel leiderschap toon en goed zelfstandig kan werken. Verder heb ik vooral geen 9 tot 5 mentaliteit en werk ik ook heel graag door in het weekend en in de nacht. Werken is namelijk mijn lust en mijn leven. Ik denk uiteraard out-of-the-box en beschik over een echte hands-on mentaliteit.

Nu iets over mijn achtergrond. Al op zeer jonge leeftijd had ik veel ambitie voor van alles en nog wat. Zo had ik toen ik negen maanden oud was al mijn veterstrikdiploma en ook op school was ik niet te houden. Hierdoor wist ik groep 7,8 en de eerste twee klassen van de middelbare school op miraculeuze wijze in 1 jaar te voltooien. Daarna deed ik het niet rustiger aan, integendeel; ik stootte door. Zodoende kwam ik al op mijn 14e op de universiteit terecht. Daar studeerde ik Rechten, Natuurkunde en Economie tegelijkertijd, en met succes.

Op mijn 20e had ik twee research-masters cum laude afgerond op prestigieuze universiteiten in het buitenland en was ik klaar voor de arbeidsmarkt, mede door werkervaring op te doen bij twee zeer hoog aangeschreven internationale bedrijven. Omdat ik verder niet op wil scheppen in deze brief, verzoek ik u in mijn bijgevoegde CV te kijken voor de verdere details.

Nu ik 22 ben, wil het geval dat ik me nu juist bij uw bedrijf verder door wil ontwikkelen om de grote uitdagingen waar wij in de huidige tijd allemaal voor staan op efficiënte wijze te kunnen tacklen. Ik ben bereid om alles aan te pakken wat u van mij vraagt en hoop dan ook snel mijn motivatie in een persoonlijk gesprek toe te mogen lichten, zodat ik snel aan de slag kan.

Hoogachtend,

Roderick-Rik Van Einden-Blokland